info@cbc-clusters.org.rs

Partneri

Grad Sombor – glavni partner

Vrsta organizacije/ustanove: lokalna uprava
Porezni broj: 100123258
Adresa: Trg cara Uroša 1, 25101 Sombor, Srbija
Web: www.sombor.rs

Grad Sombor doprinosi projektu kroz radnu snagu koja ima značajno znanje i iskustvo u izgradnji, pripremi i upravljanju projektom, kao i donošenju strateških odluka. Zaposlenici na projektu bit će odabrani od zaposlenika Grada Sombora koji imaju zavidan prethodni uspjeh kada je riječ o pripremi i provedbi projekata Interreg IPA CBC, a također i od zaposlenika koji imaju iskustva u provedbi projekata financiranih od donatora, npr. ministarstva i pokrajinski sekretarijati. S obzirom da Grad Sombor ima raznolik tim, Grad Sombor pruža sveobuhvatan način za provedbu projekta, a time i održivosti i upravljanja rizikom.

Grad Sombor nalazi se u ulozi glavnog partnera među sudionicima projekta. Kao glavni partner Grad Sombor bit će zadužen za svu komunikaciju čija je tema projekt između JS, MA i partnera, kao i financijsko upravljanje – prijenos sredstava, ispunjavanje zakonskih obveza u trošenju i izvještavanju, a njegova će zadaća biti izvješćivanje nakon svakog projekta. razdoblje.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj – NALED

Vrsta organizacije/ustanove: interesne skupine uključujući neprofitne organizacije
Porezni broj:: 104478656
Adresa: Makedonska 30/7, 11000 Beograd, Srbija
Web: www.naled.rs

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) nezavisno je neprofitno i nestranačko udruženje kompanija, opština i javnih preduzeća koji zajedno rade na stvaranju boljih životnih i poslovnih uslova u Srbiji.

NALED je uspostavio poziciju ključnog partnera u dijalogu između javnog i privatnog sektora omogućavajući i podržavajući ovaj dijalog čije su teme političke i regulatorne reforme povezane s općim poslovnim okruženjem, ali i poslovnim okruženjem u pojedinim sektorima.

Kao partner, NALED će biti uključen u pripremu radnih paketa, njihovo upravljanje, kao i njihovu implementaciju i komunikaciju u vezi s radnim paletama. Glavna uloga NALED-a bit će podrška uspostavi prekograničnih klastera u smislu uspostave osnovne pravne i organizacijske strukture. Također, NALED će biti zadužen za podršku upravljanju strukturama, postizanje financijske održivosti, provođenje treninga, organiziranje studijskih posjeta, mentorstvo za mala i srednja poduzeća, tj. potencijalni članovi klastera, članovi klastera i njihovi nadređeni.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek – FAZOS

Vrsta organizacije/ustanove: visoko obrazovanje i istraživanje
Porezni broj: HR1725000091102019470
Adresa: Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek, Hrvatska
Web: www.fazos.unios.hr

Agrobiotehnički fakultet Osijek (FAZOS) znanstveni je i obrazovni element Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Cilj FAZOS-a je razvijati i kontinuirano poboljšavati okruženje za dinamička i multidisciplinarna istraživanja u kojima će se sav istraživački rad i potencijalni razvoj iskoristiti u najvećoj mjeri.

FAZOS ima dugogodišnje iskustvo u pružanju obrazovanja iz područja poljoprivrede i biomase, kao i tehnologija povezanih s obnovljivim izvorima energije, posebno bioplinom. Sukladno tome, FAZOS će pružiti logističku podršku vodećem partneru i obrazovnim programima u obliku predavanja i radionica čije su ciljne skupine spomenute u opisu projekta. FAZOS će također organizirati studijska putovanja u inozemstvo i domovinu kako bi pokazao primjer dobre prakse u području upravljanja biomasom. Oprema kupljena u sklopu projekta pružit će informacije o količini energije proizvedene različitim biomasom koju će projektni partneri izravno ili neizravno koristiti i koja će biti dostupna članovima klastera kako bi mogli odrediti energetsku vrijednost njihove biomase.

Poduzetnički inkubator – BIOS

Vrsta organizacije/ustanove: organizacija za poslovnu podršku
Porezni broj: 21055328609
Adresa: Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek, Hrvatska
Web: www.inkubator.hr

BIOS je organizacija za poslovnu podršku osnovana pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. BIOS nudi mentorstvo i radne prostore startapima pod nižim tržišnim cijenama kako bi potaknuo njihov unutarnji razvoj. BIOS je također uključen u promotivne aktivnosti svojih članova i nudi im usluge web dizajna.

Ono što je važno za projekt su tematske kompetencije i iskustvo BIOS-a usredotočene na područje informacijskih i komunikacijskih tehnologija. To su aktivno sudjelovanje u Osječkom softverskom gradu, projektu Hardware Lab, organiziranje događanja vezanih uz informacijske i komunikacijske tehnologije i radionice o programiranju, automatizaciji, robotiziranju itd., Posebno za akademske studente.

Lokalna razvojna agencija Grada Belišća d.o.o.

Vrsta organizacije/ustanove: lokalna organizacija za podršku poslovanju
Porezni broj: 22559376834
Adresa: Vijenac dr Franje Tuđmana 1, 31551 Belišće, Hrvatska
Web: www.lra-belisce.hr

Lokalna razvojna agencija grada Belišća (LRA) je poduzetnička potporna ustanova osnovana 2016. čiji je primarni cilj pomoći lokalnoj samoupravi, lokalnim poduzetnicima i organizacijama, te provoditi projekte koji doprinose društveno-ekonomskom razvoju grada.

Kao partner na projektu LRA Belišće uključit će se u provedbu svih radnih paketa, a ključna uloga bit će u uspostavljanju dva prekogranična klastera, većinom klastera iz područja strojarstva i papirne industrije u Belišću. Zadaća LRA-e uključuje i postavljanje internetskih platformi, organiziranje treninga i B2B radionica za poduzetnike i mala i srednja poduzeća iz već spomenutih industrija, kao i koordiniranje komunikacije koja će se održati u Hrvatskoj.